Klik hier om te bestellen!

BEL NU: 070-331 0669 OF RESERVEER ONLINEKlik voor Reserveren

Over Ons


Abdul Jamal & Bilkis Akther

Wij zijn Abdul Jamal en Bilkis Akther. We hebben een schat van ervaring in de horeca. Zo hadden wij gedurende 8 jaar met veel succes een Indiaas Restaurant in Groningen. Een speciaal plekje in ons hart hebben de Bengaalse gerechten. Zelf eten we vaak vis, gekruid met garam massala, kurkuma, verse chili en koriander.


overons

Intrigerend India

De Posthoorn, 16 feb 2010

Door: Pauline Aarts, Den Haag

De Indiase keuken wordt in Nederland niet genoeg gewaardeerd, vind ik. We gaan liever naar de Indonesische toko. Maar in de Indiase keuken is nog een wereld te ontdekken. Wie openstaat voor avontuur moét het nieuwe Indiase restaurant Taj Mahal in de Maliestraat (zijstraat Denneweg) bezoeken. Twee weken is het restaurant van Abdul Jamal en zijn vrouw Bilkis Akther open. Eenvoudig, maar met degelijke spullen ingericht goede leren stoeltjes, mooi tafellinnen. In de piepkleine keuken staat Jamals trots, een echte tandoori klei-oven. We hebben keus uit een kleine tachtig gerechten, gerechten uit de tandoori-oven, gerechten met kip, lam en vis en biryani (rijstgerecht). Ook vegetariërs hebben veel keus bij Taj Mahal.

Na het traditionele mandje papadums smullen we van pakura's, een soort gefrituurde aardappelkoekjes en seek kabab (mini-lamskebabs). Rinderts Kingfisher, Indiaas bier, is een goede match. Een mooie inleiding. We gaan hierna voor een lamsgerecht uit de tandoori, lams Tika Jalfrezi en kip dansah. Potverdorie, die Absul weet wat 'ie doet! Het geroosterde lam is botermals en ligt in een milde curry van oa. chili, paprika en tomaat. De kip daarentegen gaat samen met een zoet-zure pittige saus met linzen. Wat zo geweldig is aan Indiase gerechten is dat ze meerdere lagen hebben. De kip bijvoorbeeld proeft eerst zoet. Maar ga je kauwen, dan begin je de kruiden te proeven. Knoflook, gember, komijn, koriander, kaneel, kardamom, kruidnagel… En slik je door, dan blijft op het puntje van je tong de chili nabranden. Dat is pas eten!

Het apart bestelde naanbrood en gekruide spinazie zijn perfecte begeleiders. Na een toetje van Indiase rijspudding en Europese bavarois feliciteer ik Abdul met zijn gerechten. Na acht jaar in Groningen te hebben gekookt zijn hij en zijn vrouw in Den Haag neergestreken. "Voordat we zijn begonnen met het zoeken van een pand, ben ik bij de concurrenten gaan proeven", vertelt Abdul. "Daar doe ik niet voor onder, dacht ik!" Ik mijn eetpartner durven zelfs te zeggen dat we in Den Haag nog niet zo goed Indiaas hebben gegeten. Bewust heeft Abdul gerechten uit alle Indiase regio's op de kaart gezet. Maar een speciaal plekje hebben de Bengaalse gerechten. "We eten veel vis, zoals zalmforel en gebruiken kruiden als garam massala en kukuma en chili. Dat geeft een geurige smaak. Precies zoals mijn moeder het maakte." Abdul en Bilkis zijn blij met de locatie van Taj Mahal. "In een mooie buurt, met veel Engelsen. Het is een moeilijke tijd. Maar eens zal de economie toch weer aantrekken?" .